• Roel

AFGELAST: FilmUP #2 - Aan de slag met film in het primair onderwijs

Helaas moeten wij mededelen dat de tweede FilmUP niet door kan gaan op 2 april vanwege het coronavirus. Het kabinet heeft in de persconferentie van 12 maart aangekondigd dat alle evenementen met meer dan honderd bezoekers worden verboden als maatregel tegen het corona-virus. Wij zijn momenteel druk bezig om te kijken naar een nieuwe datum.

DE SCHOOLTUIN

FilmHUB GLD laat tijdens deze meet-up een exclusief voorproefje van de film

De schooltuin zien, een nieuwe film van de makers van De Nieuwe Wildernis.

De Schooltuin is een project gestart om meer groen in het onderwijs te promoten. De film is gedraaid door de ogen van een groep kinderen die een jaar aan de slag gaan met het verbouwen van hun eigen groenten en bloemen. Je ziet hoe de kinderen langzaam maar zeker groene vingers krijgen in de moestuinen rondom de stad. Producent van de film, Ignas van Schaick, zal deze dag in een lezing vertellen hoe het is om met kinderen te werken, voor en achter de camera.


Aansluitend zal ook lesmateriaal gepresenteerd worden om zelf een filmproject

te starten met jouw klas. Er zal vakoverstijgend gekeken worden naar dit project.

Een ervaren filmdocent laat zien hoe dit lesmateriaal in de klas te gebruiken is

en er worden een aantal praktische tips gegeven. Het lesmateriaal is uitermate geschikt voor leerlingen in het PO, maar ook zeker interessant voor oudere leerlingen. Na afloop kun je aansluiten bij het programma Go Shorty for Grown Ups. De educatiefilms van Go Short zijn niet alleen leuk voor kinderen, ook volwassenen kunnen er nog een hoop van opsteken!


WIE I WAT I WAAR

Wanneer:

Vanwege het corona virus is de FilmUP #2 afgelast. We zijn druk bezig om een nieuwe datum te vinden. Zodra er meer bekend is volgt een update.


MELD JE AAN

Benieuwd geworden? Meld je dan aan via: filmhub@lux-nijmegen.nl.

De bijeenkomst is gratis toegankelijk. Voor deze dag kun je je aanmelden voor het programma van FilmUP #2 of het programma van FilmUP #2 + Go Shorty for Grown ups. Laat dit weten in de mail.


MEER WETEN, VRAGEN OF OPMERKINGEN?

Wil je meer weten over een onderwerp dat in dit artikel aan bod is gekomen? Heb je vragen of opmerkingen over het artikel? Neem dan contact met ons op via filmhub@lux-nijmegen.nl of 024-3818122.


#netwerk #po

024 3818122

  • Instagram
  • Facebook
  • Grey LinkedIn Icon

Ontvang jij onze nieuwsbrief al?  Schrijf je hier in. 

©2019 by FilmHUB OOST