• Laura

Leen gratis een leskist filmtechniek

Wil je met leerlingen aan de slag met het maken van een film, een vlog of een documentaire, maar ontbreekt het je aan de juiste middelen hiervoor? Wij stellen in deze pilotperiode vier leskisten beschikbaar voor het onderwijs, (freelance) filmdocenten, filmtheaters en andere aanbieders van filmeducatie uit Overijssel en Gelderland.

In de leskist zitten onder andere iPads, microfoons, koptelefoons, lenzen en statieven. Daarnaast kun je ook nog een green screen en een lampenset lenen. Verder bieden we een aantal lesideeën en een handleiding.


Nog niet elke school heeft een eigen filmlokaal of voldoende camera’s op de plank liggen om makkelijk aan de slag te kunnen met film. Maar laat techniek vooral geen drempel zijn. Met relatief weinig middelen kun je op eenvoudige wijze aan de slag.

Bijvoorbeeld om een (gast)les van een vakdocent film op school mogelijk te maken, ter kennismaking en inspiratie, om ‘koudwatervrees’ weg te nemen of om langer door te kunnen werken aan een filmproject in de klas.


We raden aan om een filmexpert of gastdocent in te huren, om zo meer (creatieve) kennis en ervaring de schoolklas in te halen. Benieuwd wie dit uit jouw buurt kan doen? Neem contact op met ons, met jouw lokale cultuurbemiddelaar, of raadpleeg onze digitale kaart. Daarop staan alle filmtheaters, vakdocenten en speciale organisaties voor film- en beeldeducatie. Zij bieden bijvoorbeeld workshops animatie maken aan, een eindfilm in plaats van een eindmusical, maar ook trainingen (techniek, inzet film in je klas) voor leraren zelf.


Wat zit er in de leskist filmtechniek?

- 10 iPads inclusief houder

- 10 microfoons

- 10 statieven

- 10 zoomlenzen en 10 wide angle lenzen

- 30 koptelefoons

- 10 audio splitters 

- 1 hdmi kabel

- 1 apple adapterstuk

- Een handleiding hoe de materialen werken


Optioneel:

- Green screen

- Lampenset (bestaande uit 3 lampen)


Aanvragen leskist filmtechniek

De filmtechniekkisten zijn aan te vragen door een school, maar dit kan vanzelfsprekend samen met een culturele instelling, vakdocent of filmtheater.

De sets zijn voor maximaal een maand te leen. Mocht je een set langer willen lenen, bijvoorbeeld voor een groot filmproject, dan staan we open voor een gesprek hierover. Neem vooral contact op met ons om de mogelijkheden te bespreken!


We hebben een protocol opgesteld om het uitlenen goed te laten verlopen en we willen je vragen om dit te lezen voor je een set reserveert.


Klik hier om een mailtje te sturen of om de techniekset te lenenMEER WETEN, VRAGEN OF OPMERKINGEN?

Wil je meer weten over een onderwerp dat in dit artikel aan bod is gekomen? Heb je vragen of opmerkingen over het artikel? Neem dan contact met ons op via filmhub@lux-nijmegen.nl of 024-3818122.

  • Facebook
  • LinkedIn

Ontvang jij onze nieuwsbrief al?  

Schrijf je hier in. 

2016-Concordia-logo-Film-Theater-Beelden

©2020 by Filmhub Oost