• FilmHUB OOST

Neem een kijkje bij Go Short!

Go Short komt er weer aan! Van 1 t/m 5 april staat Nijmegen weer volledig in het teken van de korte film. Naast het reguliere programma zijn er speciale schoolvoorstellingen waar je als docent met je klas naartoe kunt. Als je nieuwsgierig bent naar hoe zo'n schoolvoorstelling eraan toe gaat, kun je deze als docent, cultuurcoördinator, etc. vrijblijvend bezoeken. Meer informatie hierover vind je onder aan deze blog.


SCHOOLVOORSTELLINGEN

Op de doordeweekse dagen organiseert Go Short schoolvoorstellingen voor het primair en voortgezet onderwijs. Tijdens deze speciale voorstellingen krijgen kinderen en jongeren professionele korte films in allerlei soorten (fictie, animatie en documentair) te zien. Daarnaast komen ze in contact met film professionals: bij elke voorstelling is iemand aanwezig (bv. een regisseur, acteur, cameraman/-vrouw) om zijn of haar film van context te voorzien en vragen te beantwoorden. Er wordt gesproken over film, het vak en wat erbij komt kijken om een goede en mooie film te maken. Met hun ervaren presentatoren zorgt Go Short ervoor dat de verdiepende gesprekken goed aansluiten bij de leefwereld van de leerlingen.


Een voorstelling bestaat uit 5 of 6 korte films in verschillende lengtes, en duurt in totaal ongeveer 90 minuten. Go Short maakt een programma voor de PO middenbouw (met dit jaar als thema ‘natuur’), PO bovenbouw (met dit jaar als thema ‘vrijheid’, daarmee aansluitend op 75 jaar vrijheid) en op maat voor het voorgezet onderwijs. Ook wordt bijbehorend lesmateriaal gemaakt. De schoolvoorstellingen vinden plaats tijdens het festival in LUX Nijmegen.


RESERVEREN OF EEN KIJKJE NEMEN?

Wilt u reserveren voor uw klas/school, meer informatie of de mogelijkheden voor uw school bespreken? Of bent u docent, is uw interesse gewekt, maar wil u eerst vrijblijvend een kijkje nemen om te zien hoe Go Short hun schoolvoorstellingen aanpakt?

Neem dan contact op via: educatie@goshort.nl of 024-6636789.

Meer informatie is ook te vinden op www.goshort.nl

024 3818122

  • Instagram
  • Facebook
  • Grey LinkedIn Icon

Ontvang jij onze nieuwsbrief al?  Schrijf je hier in. 

©2019 by FilmHUB OOST